A színtípusok csak annyiban kapcsolódnak az évszakokhoz, hogy azok a színek jellemzik az egyes típusokat, amik az évszakokra is jellemző. És ha még részletesebben belemegyünk, akkor mind a 4 típusnak vannak altípusai: világos, sötét, legtörtebb/legélénkebb és még aszerint is van megkülönböztetés a típusokban, hogy tiszta vagy kevert altípusok.

A legfontosabb az, hogy felismerjük a saját típusod színeit. Azért jó, ha valamilyen szinten képben vagy a többi színtípus színeivel is, mert akkor meg tudod különböztetni egymástól az árnyalatokat. A színtanácsadáson azért teszem fel rád az előnytelen színeket is, hogy lásd Te is, milyen színeket kerülj lehetőleg az arcodhoz közel. Ha ezeket látod, akkor jobban rögződik benned az információ, így amikor a boltban elcsábulnál, eszedbe fog jutni, hogy az a csábító szín nem állt Neked jól (komorrá, idősebbé tette a vonásaidat). 

Ezzel elkerülöd a felesleges vásárlást, tehát pénzt spórolsz meg. Ráadásul, mivel csak olyan színeket fogsz megvásárolni, ami számodra előnyös, egy idő után olyan egymással kombinálható ruháid lesznek, amelyekkel meg tudod valósítani a megjelenésedben a harmóniát. Ja, és még időt is spórolsz, mivel nem töltesz el reggelente értékes perceket tanácstanalanul a szekrényed előtt, azon törve a fejedet, hogy mit is vegyél fel. 

Gondolom, már kellően kíváncsi vagy erre a bizonyos 12 típusra. Ezek a következők:

 

Hideg típusok:

Nyár: nyár-tavasz (világos nyár), nyár-tél (sötét/tiszta nyár), nyár-ősz (lágy/tört nyár)

Tört, hideg, világos színek

 

Tél: tél-nyár (tiszta/világos tél), tél-tavasz (élénk tél), tél-ősz (sötét tél)

Élénk, sötétebb, hideg színek

 

Meleg típusok:

Tavasz: tavasz-nyár (világos tavasz), tavasz-ősz (tiszta/meleg tavasz), tavasz-tél (élénk tavasz)

Élénk, világos, meleg színek

 

Ősz: ősz-nyár (lágy ősz), ősz-tavasz (tiszta/meleg ősz), ősz-tél (sötét ősz)

Tört, sötétebb, meleg színek

 

Hogy a férfiak sem maradjanak ki a jóból, nekik is készítettem tablókat, de az övékét már nem bontottam fel altípusokra időhiány miatt (ez szorgalmi feladat volt részemről).

 

Itt is megrendelheted a szolgáltatásaimat

 

Ők már igénybe vették a szolgáltatásaimat:
Nagyon köszönöm a mai napot, nagyon tanulságos volt! Hazafelé több ruhaboltba be is mentem, próbálgattam a színeimet, valóban sokkal jobbak, mint amiket eddig viseltem. Már hazaértem, át is öltöztem egy másik ruhába, inkább ebben megyek dolgozni! Már várom a következő tanácsadást! Még egyszer köszönök mindent! G.J.
Abban, hogy most már tudom, hogy milyen színek állnak igazán jól nekem és ebben tudatosabb lettem. Igyekszem ezeket a színeket felvenni. Valami oknál fogva nem tudtam megválni ruhadaraboktól, azokat most egyszerűbben tudom elajándékozni vagy kidobni. K.M.
Átválogatom a holmimat. Kevesebb is elég lesz. Tudatosabban fogok a jövőben vásárolni. A megjelenésem harmonikusabb lesz a személyiségemmel. Ez pozitív hatással lesz rám, a kedélyemre és a környezetemre is. G. I.

Ha szeretnéd tudni Te is a színtípusodat, bátran hívj fel. 🙂

 

 

 

Addig is amíg találkozunk, színes és stílusos napokat kívánok!