Régebben nem voltam a női megjelenés mintapéldája, csak farmert, pólót és inget (volt, hogy férfi inget) hordtam rendszeresen, természetesen sportcipővel, mert az volt a praktikus és kényelmes. Így nem kellett állandóan arra figyelnem, hogy hogyan ülök, és hogyan tartom a lábaimat, sőt nem kellett attól sem félnem, hogy megbicsaklik a bokám a magassarkú cipőben (nem is bírta a lábam). Nagyon laza voltam, és a nőies öltözködéstől olyan messze, mint Makó Jeruzsálemtől.

Aztán, később a nadrág még mindig megmaradt, de igyekeztem nőiesebb felsőket viselni, alapsminket és egyszerű, nem hivalkodó ékszereket feltenni minden nap. De a szoknyától távol tartottam magam még nyáron is, tökéletesen megfelelt számomra a térdnadrág.

Egyre jobban odafigyeltem arra, hogy mit veszek fel. Ez már nemcsak arról szólt, hogy a színeimnek megfelelően öltözködjek, hanem arról is, hogy lépést tartsak az aktuális divat számomra elfogadható kínálatával. Igyekszem a nőiességet szem előtt tartva választani a ruhadarabok közül. Igen, a szoknya mellett is gyakrabban döntök, habár azt inkább nyáron részesítem előnyben.

A tűsarkú cipőt továbbra is kerülöm, de hiszem és vallom azt, hogy körömcipő és kiskosztüm nélkül is lehet csinosan öltözködni. 

 

Én is csinosan akarok öltözködni!

 

A napi egyszerű smink elengedhetetlen, anélkül szinte sosem lépek ki az utcára, na jó, egyszer-egyszer előfordul, például ha csak a boltba szaladok le, akkor nem feltétlen húzom ki a szemem.

Ezek már beépültek a mindennapjaimba, és rutinná váltak. De bizony azelőtt, mielőtt ez megtörtént volna, tudatosan szoktattam rá magam, hogy minden nap odafigyeljek az öltözetemre. Volt, hogy ennek tükrében átvizsgáltam a szekrényem tartalmát, és kiválogattam a már nem megfelelő darabokat azért, hogy még véletlenül sem vegyem fel azokat, amikor esetleg kevésbé jó a kedvem.

A haj rendbetétele is fontos tényező az összhang kialakításában. Nekem évtizedekig kihívást jelentett a göndör hajam kezelése. Nem csak a göndörség volt a fő gondom, hanem az erőteljes őszülés. Zavart, hogy látszik a lenövés, és emiatt gyakran festeni kellett, viszont minden egyes színezéskor tudtam, hogy nem egészséges dolgot teszek a szervezetemmel. Éppen ezért hoztam egy merész döntést, és elhatároztam, hogy meghagyom eredeti színeiben pompázni a hajkoronámat.

Az ékszerekre is nagyobb hangsúlyt fektetek, sőt a rövid hajhoz imádom a sálat, amivel előtte nem tudtam mit kezdeni (nagyon jól melegíti a nyakam).

Madarasz_Vica

Ha szeretnéd tudni, hogyan emeld ki a nőességedet az öltözködéseddel, hogyan valósítsd meg az egyéniségedhez illő hétköznapi eleganciádat, akkor gyere és kövesd a Facebook Színkirálynő oldalamon, valamint szinkiralyno Instagram oldalamon, mert ezeken a platformokon gyakori öltözködési ötleteket, tippeket is láthatsz majd tőlem. 🙂

 

Vélemények a tevékenységemről:

A stílusomat jobban megtaláltam és tudom mi áll jól. T.B.

Olyan tudást kaptam tőled, amelynek segítségével tudatosabban fogok tudni magamnak ruhát vásárolni. B.E.

Tudatosabb ruhavásárlás, magabiztosság, jobb énkép. P.A.

 

Ha Te is szeretnéd tudni a színtípusodat, a testalkatodhoz illő előnyös ruhafazonokat, valamint ezek alapján összeállítani a ruhatáradat (amivel a későbbiekben több tízezer forintot is megtakarítasz, ráadásul még a környezetet is véded), de nem tudod, hogyan valósítsd meg a hétköznapi eleganciádat, akkor bátran keress meg, segítek!  

 

Nem várok tovább, megyek hozzád!
 
 
Addig is amíg találkozunk, színes és stílusos napokat kívánok!