Ruhatár kialakítása

Kezdjük az alapoktól, a következő bejegyzésemben pedig ténylegesen a ruhadarabokról fogok írni.

A színtanácsadásnak az a lényege, hogy a típusunk ismeretével össze tudjuk állítani az alapruhatárunkat. Azt tanítom meg Neked, hogy melyek azok az előnyös árnyalatok számodra, amelyekkel a legtöbbet tudod kihozni magadból.

Minden szín mindenkinek jól áll (kivéve a narancssárgát, mert annak nincs hideg árnyalata), “csak” a megfelelő árnyalatot kell megtalálni.

Vannak bizonyos alapdarabok, amelyekkel ki tudod alakítani az alapruhatáradat, de ehhez érdemes tisztában lenned a színtípusoddal. Ha ez megvan, akkor csak olyan színű ruhákat választasz majd magadnak ebben a hatalmas túlkínálatban, ami tutira jól áll Neked, így kicsi az esélye a mellényúlásnak (még ekkor is előfordulhat, de arról, hogyan lehet ezt elkerülni a tanácsadásokon beszélek). Ha az alapdarabok megfelelnek a színtípusodnak, akkor lényegesen kevesebb ruhával több szettet tudsz kialakítani, és minimális ruhaszám is elegendő lesz ebben a pénztelenségben. Egy drágább rosszul megválasztott darab, ami ott áll a szekrényben használatlanul, sokkal többe kerül, mint ami ténylegesen az ára volt. Hogy miért? Mert megvetted, de nem használod, így másikat kell venned, amit biztosan használsz majd, de ott maradhat benned a kétség a félresikerült vásárlás után, hogy az újabb darab biztosan jó lesz-e…

 

Biztos, hogy jó?

Biztos, hogy jó?

Van egy bizonyos kék, az univerzális kék, ami tényleg minden színtípusnak jól áll, de nem járhatunk csak kékben egész életünkben csak azért, mert az biztos jó.

 

Oké, értem, színes ruhákban akarok járni

 

Többen a szürkét is univerzálisnak mondják, de ennek is van hideg és meleg árnyalata (mint tudjuk legalább 50 😀 ), és bizony látszik a kendőzéskor, hogy nem mindegy melyiket választjuk.

Még a drappot és az ún. nevezett petrolkéket is olyan színnek tartják, ami mindenkinek jól áll, viszont a vendégeim is látják, amikor rájuk teszem, hogy bizony nem így van. Viszont, ha valaki mégis szeretné viselni a számára előnytelen színt, megkapja tőlem azt az információt, hogyan tudja mégis úgy viselni, hogy ne sápassza, öregítse, ne legyen komor tőle az arca. Tehát, nem azt mondom neki, hogy dobja ki, hanem megnyugtató választ adok arra, mit tegyen azért, hogy használni tudja a kedvenc darabját.

Az, hogy milyen alapdarabokat érdemes beszerezned, még függ attól, is milyen a stílusod, amihez figyelembe kell venned: milyen a testalkatod, milyenek a testi arányaid, milyen feladatokat látsz el napi szinten, milyen pozíciót töltesz be a munkahelyen, milyen az életkorod, mit akarsz üzenni magadról a külvilág felé, milyen a lelki beállítottságod, milyen a bolti kínálat, mi lapul a szekrényedben. Elég összetett kérdés ez is, ahogy láthatod.

Ezekre választ kapsz a stílustanácsadás keretében.

 

Alap ruhatár

 

Miután eljössz hozzám egy szín-és stílustanácsadásra (akár kiscsoportos, akár egyéni formában), utána sokkal, de sokkal könnyebben fogsz boldogulni a boltok túlkínálatában az esetleges pénztelenség ellenére is.

 

Szeretném jobban megismerni magam

 

Addig is amíg találkozunk, színes és stílusos napokat kívánok!