Anyák napja

Hamarosan itt az anyák napja, ennek apropójából engedj meg néhány gondolatot, a stílus szempontjából.

Különböző szakaszai vannak az anyaságnak. Nemrégen még csak randiztunk életünk párjával és a legfontosabb az volt, hogy milyen ruhában menjünk a randira. Igyekeztünk a legtöbbet kihozni magunkból, hiszen központi helyen szerepelt, hogyan tudnánk elvarázsolni a választottunkat. Ebben a szakaszban előtérbe került a nőiességünk kiemelése, olykor-olykor egy kicsit kihívó öltözetet is be mertünk vállalni. Odafigyeltünk megjelenésünk összhangjára, arra, hogy minden klappoljon: a sminkünk, kiegészítőink, tehát szem előtt tartottuk a részleteket is.

Aztán eljött az esküvő, majd idővel az áldott állapot. Ez az első lépése az anyaság megélésének. Hiszen valami csoda történt bennünk, amit még fel sem tudtunk igazán fogni. Eleinte még simán belefértünk az eddig viselt darabjainkba, de ahogy nőtt a babánk és pocakunk, már inkább a kényelmet helyeztük előtérbe. Mostanában rendkívüli választék áll a kismamák rendelkezésére. Nemcsak a hagyományos kismamaruhák közül választhatnak, hiszen manapság a praktikus, kényelmes nadrág, csinos kis felsővel is teljes mértékben elfogadott. Természetesen az, hogy kényelmes legyen az öltözet, nem zárja ki a csinosságot. 🙂

A babánk születése után jobb esetben otthon maradunk megélni az anyaság mindennapjait, de időbe telik, amíg hozzászokunk az új feladatokhoz. Nem az lesz az elsődleges számunkra napi szinten, hogy mit vegyünk fel, hanem igyekszünk megfelelni az elvárásoknak, és helytállni. Ahogy cseperedik a gyermek, egyre jobban a kényelmes, öltözet kerül előtérbe, a régen hordott magas sarkú cipőink, amit a terhesség idején a szekrénybe tettünk, és még mindig ott várnak ránk. Előtérbe kerülnek a laposabb cipők, farmer, bővebb nadrágok, pólók, hiszen soha nem tudhatjuk, mikor kell ölbe kapnunk a szemünk fényét, vagy éppen mikor kell futnunk utána. Sminkről rendszerint el is feledkezünk. DE! Rendkívül fontosnak tartom ebben az időszakban azt, hogy a nehézségek ellenére is próbáljunk csinosan öltözködni. Mert attól, hogy a kényelmességet tartjuk szem előtt, lehetünk még nőiesek.

Home office

Amikor már tini korba lép gyermekünk, gyakran előfordul, hogy vagy ő kéri kölcsön a mi ruhánkat, vagy fordítva történik. 😀 Ekkor már újra a nőiesebb darabokat kezdünk el viselni,  és lehetőségünk van a karrierünkre is jobban koncentrálni. Ez újabb stílusváltást eredményezhet, hiszen elegáns korba érve kialakul az igényünk a nőiesebb, elegáns öltözetre, nem beszélve arról, hogy meg kell felelnünk a munkahelyi elvárásoknak is, főleg akkor, ha már vezetői pozícióba léptünk. Kiskosztüm, csinosabb ruhák kerülnek előtérbe, és a cipőink is magasabbak lesznek, hiszen már nem kell cipelnünk a kisgyermekünket. Ekkor már több időnk marad egy smink elkészítésére is, mivel nincs az állandó rohanás, kapkodás.

A nemsokára véget érő #maradjotthon időszakában igaz, hogy otthonról dolgoztunk elég sokan, de home office idején is számít, hogy miben jelenünk meg a webkamera előtt. Erről szól a napokban megjelent könyvem is. 😉 Biztos vagyok benne, hogy a világjárvány után több minden meg fog változni, többek között szerintem a tárgyalások, meetingek nagy része, áthelyeződik az online világba. Tehát továbbra is fontos téma marad az online megjelenés.

Nagymama az unokával

És amikor eljön a nagymamaság ideje, akkor újra előtérbe kerülnek a kényelmes darabok, de ez inkább a nyugdíjas éveinkre lesz jellemző.

Persze nem feltétlen így történnek az egyes korszakaink stílusai, de úgy gondolom, hogy ez a sorrend elég gyakori. Fontosnak tartom azt, hogy az anyaság bármelyik szakaszában is legyünk, próbáljuk meg kihozni magunkból a legtöbbet, és a különböző nehézségek ellenére sem elhanyagolni a külsőnket. Ebben segít az, ha odafigyelünk a színek és a stílusok összhangjára, valamint figyelembe vesszük a testalkatunkat és ahhoz illő darabokat választunk.

Kívánom, hogy az anyák napját töltsd a szeretteid körében, a legnagyobb boldogságban!

Ha szeretnéd Te is stílusosan megélni az anyai léted különböző szakaszait, keress bátran.

 

Itt tudsz időpontot kérni

 

Addig is amíg találkozunk, színes és stílusos napokat kívánok!