Harisnya szoknyához

Első és legfontosabb: Mindig nézd meg, milyen alkalomra öltözöl fel, eszerint válassz harisnyát.

Sokan azt tartják, hogy „soha ne vegyünk fel fényes harisnyát”. Szerintem ez is szubjektív, persze vannak aranyszabályok, de itt is fontos az önazonosság, hogy magadat add, és azonosulni tudj azzal, amit viselsz. Azért az igaz, hogy vigyázni kell a fényességgel, mert minden fényes anyag erősít, ezzel a harisnyánál is érdemes számolni, és bizony a jobb minőségű, alakformáló harisnyák fényesek. Én alkalomra, koktél ruhához, egy estélyihez felvenném.

Többen is azon a véleményen vannak, hogy „színes harisnyát csak 10 év alattiak viseljenek”. Úgy gondolom, hogy általánosságban véve igaz is. Két stíluson tudom elképzelni, ezek pedig a színes és a kreatív stílusok, de ott is figyelve a színharmóniára (vagy esetleg buliba, farsangra).

Ezen montázson olyan fotókat láthatsz, amelyeket hétköznapi elegáns és klasszikus stílushoz nem javaslok.

Színes harisnyák

Nézzünk a 7 aranyszabályt, az üzleti megjelenést szem előtt tartva, amit a következő képen igyekeztem megmutatni:

  • Minden keresztbe vonal elvág, tehát ha sötét cipőhöz felveszel testszínű harisnyát, és sötét szoknyát, akkor az minimum két helyen elvágja a lábat, tehát összenyom, rövidít. A hagyományos üzleti megjelenésben viszont ez az elfogadott, amit ellensúlyozhatsz olyan cipővel, aminek a lábfejnél mélyebb a kivágása (akár hegyesebb orral is), valamint magasabb a sarka, ezek nyújtják is a lábat. Lehetőleg kerüld a bokapántos cipőt, mert akkor még egy elvágó vonalat kapsz.

  • Világos cipőhöz ne vegyél fel sötét harisnyát.

  • Világos szetthez testszínű harisnyát javaslok, világos cipővel, így nem rövidíti a lábat.

  • Sötét aljhoz, sötét cipőhöz olyan sötétebb harisnyát válassz, ami színben illik az öltözethez (sötét szürke, sötét kék, fekete, esetleg még sötét barna). Szintén nem rövidíti a lábat a monokróm (ugyanazon színnek világosabb és sötétebb árnyalata) összeállítású szett. Ilyen például a fekete cipő, fekete harisnya, fekete szoknyával.

  • Ha hátul van végig egy varrás, vigyázz arra, hogy középen legyen mindig a vonal, ez nyújtja a lábakat, de üzleti viseletben nem javaslom.

  • Mintás harisnyában maximum a kisebb pöttyöst ajánlok, de csakis az alapszínnel megegyező pöttyözést, de a klasszikus üzleti öltözetbe ilyet se vegyél fel.

  • A testszínű harisnyánál szintén vedd figyelembe a színtípusodat, pl. hideg színtípusként ne válassz bézs színűt.

Helyes harisnya viselet

A harisnyák kiválasztásánál több szempontot is érdemes szem előtt tartani: fazon, anyag, erősség. Erről a következő bejegyzésben olvashatsz.

Érdekelnek a hasznos bejegyzések? Nem szeretnél lemaradni róluk? Csatlakozz a Facebook A színek királynője – Madarász Vica csoportomhoz, ahol még a kérdéseidet is felteheted. Ez a csoport ingyenes, és az is marad. 🙂

Ha szeretnéd megismerni a színeidet vagy a számodra előnyös ruhafazonokat, akkor szeretettel várlak tanácsadásra.

 

Érdekel milyen színű harisnya áll jól nekem

 

Addig is amíg találkozunk, színes és stílusos napokat kívánok!