A Pantone Intézet kihirdette a 2022-es év színét, ez pedig a 17-3938 Very Peri néven futó lila árnyalat, ami a hideg színtípusoknak kedvez, ezen belül inkább a nyár típusok örülhetnek. DE! Ez nem azt jelenti, hogy csak ők viselhetik…

Több javaslatom is van arra, hogyan tudod más színtípusba tartozóként is viselni az év színét:

  1. Ha találsz ilyen színű felsőt, de nem vagy nyár, akkor ha ismered a színtípusodnak megfelelő színeket, akkor válassz azokból egy hozzá illő sálat, ékszert vagy pedig a sminked legyen számodra megfelelő.
  2. Viseld a színtípusodnak megfelelő árnyalatú lilát! Ne érezd magad hátrányban amiatt, hogy nem vagy nyár típus, biztos vagyok benne, hogy fogsz találni számodra megfelelőt, vedd fel nyugodtan! Nem hinném, hogy a ruhagyártók csak a Pantone színkód alapján fognak lila színben gyártani ruhadarabokat.
  3. Ha nem a fő színed a lila (ősz, tavasz típus), akkor se legyél elkeseredve, mert kiegészítőkben még mindig becsempészheted a napi szettjeidbe ezt a színt. Gondolok itt karkötőre, gyűrűre, övre, táskára, amelyek nincsenek közel az arcodhoz.

Azt azért tudd, hogy a boltok kínálatában nem a Pantone kód szerint fogsz ruhát találni magadnak, ha eszerint keresnél magadnak bármit, akkor nagyon megnehezítenéd a saját helyzetedet. Az a lényeg, hogy felismerd, hogy melyik a színtípusod lilája, és tudd kiválasztani a számodra megfelelőt.

 

 

A fenti képen a nyár és a tél típusnak hoztam árnyalatokat. 

Bízom benne, hogy kaptál ötletet a fentiekből arra, hogyan is tudod beépíteni 2022-ben ezt a csodálatos színt.

Ha nem tudod, hogy neked jól állna-e a lila, akkor szeretettel várlak egy szín-és stílustanácsadásra. 🙂

 

Megyek, nem várok tovább!

 

Addig is amíg találkozunk, színes és stílusos napokat kívánok!

A kiemelt kép egy része: pantone.com